Kontakta oss

Vänligen fyll i formuläret nedan och beskriv ditt ärende eller ställ din fråga – så återkommer vi med svar så snart vi kan! Vi hörs!

FAQ

Vanliga frågor & svar

Hur hittar man till er?

Scrolla ner lite så ser du karta och vägbeskrivning!

Kan man ta sig till pensionatet med kollektivtrafik?

Det går fint att ta sig med kollektivtrafiken hit till oss. Skånetrafikens buss 518 stannar vid ”Skäralid Nationalparken” som är hållplatsen närmast oss. Därifrån är det cirka 10 minuters/ 1 km promenad. Buss 518 trafikerar sträckan Klippan – Stehag, som båda har tågstationer till vilka man tar sig med lokaltåg (kan bokas via SJ).

Vad tillämpar ni för bokningsvillkor? / Vilka avbokningsregler gäller?

Vi tillämpar olika bokningsvillkor och avbokningsregler beroende på om ni bokar logi med ordinarie pris, köper ett paketerbjudande eller med något specialerbjudande. Bokningsvillkoren visas alltid tydligt i bokningsprocessen när ni bokar online (i BookVisit), så vänligen läs dem för respektive bokning. För konferenser, vid gruppbokningar, hyra av hela huset och liknande gäller särskilda regler. För dessa specificeras bokningsvillkoren i respektive offert.

Är pensionatet tillgänglighetsanpassat?

Pensionatets alla rum och lägenheter ligger  i markplan och det finns en ramp upp till entrén, så det finns inga utmanande trappor. Rummen är dock ganska små och det är därför inte mycket manöverutrymme i rummen för rullstol. Detsamma gäller badrummen. Tomten består till stor del av gräsmatta och gårdsplanen är belagd med singel, så underlaget är varierande och inte hårdlagt.. Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar kring tillgängligheten – så hjälper vi er gärna!

Från vilken tid kan jag checka in?

Incheckning sker från kl 15 på ankomstdagen. Inför er ankomst får ni information om incheckningen, koden till dörren mm så att ni kan komma in på egen hand när det passar er från kl 15.

Kan jag få checka in tidigare?

Vi kan tyvärr inte erbjuda tidigare incheckning, så vänligen planera er ankomst till efter kl 15. Har ni behov av att förvara bagage hos oss under t ex vandring kan vi oftast lösa det. (Se nedan)

Kan jag lämna bagage innan incheckning / efter utcheckning?

Hör av dig till oss några dagar innan din ankomst så försöker vi hitta en lösning!

Får man ha med sig hund/husdjur när man bor hos er?

Ja visst, snälla hundar och husdjur är välkomna till oss. Det är dock viktigt att ni meddelar att ni har hund/husdjur med er, då inte djur är tillåtna i alla rum.  På gården finns hund, katt, getter och höns, så det är viktigt att era hundar hålls kopplade under vistelsen. En extra avgift tillkommer.

Jag är allergisk mot pälsdjur - har ni allergivänliga rum?

Vi har flera rum i pensionatsflygeln där husdjur aldrig välkomnas. Medöfljande husdjur får aldrig vistas i matsal, kök, badrum utan hänvisas till vissa sovrum och att vistas utomhus. Lägenheterna och ett fåtal utvalda rum är hudsjurstillåtna, dessa utrymmen städas extra noga efter att husdjur har medförts, men vi kan inte garantera att det inte finns spår av djur.  På gården, och i närheten, finns många lantdjur såsom getter, får, kor, hästar, grisar och höns. Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar kring detta – så hjälper vi er gärna!

Hur långt är det till nationalparken från er?

Det är cirka en kilometer att gå från pensionatet ner till nationalparken med Naturum, vandringsleder och busshållsplats. En mysig promenad längs en äng med betande får.

Kan man hyra cykel hos er?

Vi har fina 3växlade cyklar, perfekta för ”utflykts-cykling”, att hyra. Det finns även barnstol och påhängscyklar om ni vill cykla med familjen. Hjälm ingår naturligtvis och vi har kartor och tips på mysiga rundor med fina picnicstopp, badsjöar etc.

Har ni öppet året om?

Vi har normalt öppet i vår B&B-flygel under vår – sommar – höst, dvs från mitten av mars till mitten av november.
Vintertid kan man hyra hela flygeln för förbokade grupper och sällskap, och även boka våra självhushållningslägenheter. Hittar ni inte tillgängliga rum via onlinebokningen är ni alltid välkomna att maila oss och fråga om specifika datum. 

Finns det grillar att låna?

Vi har ett antal grillar som gäster gärna får låna för grillning på vår härliga uteplats. Om man har egen kol/egna briketter med sig och tändvätska och gör grillen ren efter användandet får man låna dem utan kostnad. Det går bra att hyra en grill med kol/briketter och tändvätska fixat för 100 sek.

Kan man äta middag hos er på pensionatet?

Vi har ingen restaurang eller middagsservering på pensionatet. Det går däremot att förbeställa middag via catering från våra samarbetspartners. Det finns även några ställen i närheten som säljer takeaway mat.
Det finns ett gästkök för egen matlagning, och det finns många härliga gårdsbutiker i området där man kan köpa svårslagna lokalproducerade råvaror till sin måltid.
Är ni ett större sällskap som vill äta middag kan ni beställa catering hit och hyra till en större matsal där ni kan duka upp för en trevlig middag med ert sällskap.

Har ni utekök och uteplatser?

Det finns flera möjligheter till utomhusmatlagning för våra gäster! Underbart att njuta av middagen utomhus och se solen sänka sig över Söderåsen!
Vi har ett fint utekök med eldstäder, grillar, stekhällar mm där vi kan ordna matlagningsaktiviteter för grupper och sällskap – det brukar vara mycket trevliga, minnesvärda och uppskattade aktiviteter. Hör av er om ni vill boka uteköket och tipin till ert sällskap!

Ingår frukost?

Frukost ingår när man bokar något av våra pensionatsrum i pensionatsflygeln. Hyr man en av våra lägenheter kan man välja att beställa till frukost, eller välja att fixa egen i lägenhetens kök. (OBS frukostservering erbjuds ej under under lågsäsong)

Vad serverar ni till frukost?

Vår frukost serveras som en härlig buffé. Vi serverar kaffe, te och juice. Hembakade frukostbullar, smör, hemkokta marmelader, ost, skinka, grönsaker och yoghurt/fil med müsli, flingor och frukt.

Jag är allergisk mot gluten och/eller laktos, har ni frukost jag kan äta?

Meddela oss i förväg så löser vi gluten/laktosfria alternativ! OBS – måste föranmälas.

När serveras frukosten?

Frukosten serveras i pensionatsflygelns matsal mellan kl 8.00 -9.00 eller efter överenskommelse

Vi har talas om eftermiddagsfika....

Ja så är det – vi bjuder våra bed&breakfast-gäster i pensionatsflygeln på eftermiddagsfika med kaffe/te/saft och hembakad kaka. Fikat dukas fram vid tretiden i pensionatsmatsalen.

Kan man beställa lunchpaket av er att ta med ut på vandringen/utflykten?

Ja visst, det går fint att förbeställa våra lunchpincicpaket! Dessa innehåller en matiga smörgåsar, kaffe/te (termos finns att låna), frukt och en kaka.

Finns det någon mataffär i närheten?

I byarna Ljungbyhed och Röstånga, som båda ligger cirka 5 km från pensionatet, finns det livsmedelsbutiker med bra öppettider.

Hur många gäster kan övernatta på pensionatet?

Flygelns 7 rum har totalt 22 bäddar / 25 sängplatser, och lägenheterna i norra flygeln har 2 respektive 4 sängplatser. Totalt kan 25 personer övernatta (om några är barn)

Kan man hyra festlokal hos er?

Vi har en fin festlokal på pensionatet. Denna hyrs endast ut tillsammans med pensionatets övernattningsdelar, så den lämpar sig bäst för tillställningar där ni är många övernattande gäster.

Kan man hyra hela anläggningen för enskilda sällskap?

Ja visst, det går bra att hyra hela anläggningen för att samla släkten, vännerna, familjen, föreningen etc för att kanske fira en bemärkelsedag eller högtid. Kontakta oss så berättar vi mer!

Vilka aktiviteter kan man boka för en konferensgrupp?

Vi har fina samarbeten med flera partners kring Söderåsen och kan genom dem erbjuda många roliga och bra aktiviteter. (Paddling, dressincykling, turridning, mindfullnessvandring, guidad tur i nationalparken, cykeltur i bygden, yoga mm)
Matlagningsevent i uteköket är en mycket uppskattad gruppaktivitetet här på pensionatet, där man får chans att laga en härlig middag tillsammans över öppen eld och med lokalproducerade råvaror och sedan kan samlas kring lägereldens sken när mörkret sänker sig över åsen.

Kan man boka guidade vandringar i nationalparken hos er?

Pensionat Söderåsen har diplomerade nationalparksguider och vi erbjuder guidade vandringar för grupper. Vänligen kontakta oss för information, tillgänglighet och prisuppgifter.

Kan man ha konferens hos er?

Vi hjälper er gärna att ordna konferens för er grupp här på pensionatet! Som konferensgrupp bokar ni hela anläggningen och kan njuta av förmånen att jobba ostört och kunna fokusera bara på varandra, trevligt umgänge och er uppgift. Läs mer om vår konferensverksamhet här!