Naturnära boende vid Söderåsens nationalpark

Om Pensionat Söderåsen

Bekväm logi i rum & lägenheter, personlig service, mysiga omgivningar. Fantastiska möjligheter till friluftsliv, avkoppling och äventyr.

Fika utomhus på Pensionat Söderåsen

Vem trivs här på Pensionat Söderåsen?

Det som våra gäster har gemensamt är kärleken till naturen och viljan att uppleva något genuint. Att få komma bort från vardagens brus & höga tempo och få njuta av en avkopplande och lantlig miljö. Hit kommer du själv, med någon kär, med familjen eller vännerna. Här är det tiden tillsammans och i naturen som räknas. Att få UPPLEVA, UMGÅS och UTVECKLAS..
Vi brinner för friluftsliv, hållbarhet och ett genuint värdskap. Vi älskar att bo här vid Söderåsen och att få bjuda in gäster att uppleva vår plats på jorden. Varmt välkommen!

Antal bäddar

%

Naturnära

%

Avkopplande

N

Koppla av i lantlig miljö

Pensionatet ligger rofyllt och avskiljt, i en levande landsbygd

N

Cyklar att hyra

Vill du utforska området från cykelsadlen har vi fina cyklar att hyra! 

N

Härliga ytor för umgänge

Här finns gott om plats för umgänge, lekar och avkoppling på vår stora tomt

N

Vandring i nationalparken

Söderåsens nationalparks fina vandringsleder och Skåneleden “ås till ås” väntar <1 km bort. 

N

Konferens & möten

Fullt utrustat konferensrum, alltid endast ett sällskap åt gången, personlig service – här kan ni fokusera på varandra och uppgiften!

N

Utomhusmatlagning

Laga mat tillsammans kring elden i våra utekök och eldstäder! Skapa minnen för livet!

Vår historia

Det stora tegelhuset på Allarpshöjden har en spännande historia.

Huvudhuset byggdes 1894 och var då en lantbruksfastighet, Allarps gård. Den norra flygeln byggdes till runt 1905, och den södra uppfördes så sent som 1958. Man kan därför se flera skillnader i arkitekturen på de tre husdelarna. Malmö stad köpte huset och öppnade 1908 ett skyddshem för vanartiga flickor. Under nästan 100 år har huset sedan fungerat som institution i olika former. Det har varit vårdhem för förståndshandikappade barn och sedan äldre damer, skyddshem för vanartiga flickor, semesterhem för husmödrar, barnkoloni mm genom åren.

Malmö stad har drivit de olika hemmen fram till 1990-talet då fastigheten såldes till Fyrbåken AB som under en period drev ett hem för pojkar i övre tonåren med problem. Sedan 2006 har huset varit privatbostad och genomgått omfattande renoveringar i huvudhuset och norra flygeln. Vintern 2009-10 köptes fastigheten av familjen Svedrin och arbetet med att anpassa södra flygeln för pensionatsverksamhet tog fart.

I maj 2010 tog Pensionat Söderåsen emot sina första gäster och vi ser fram emot många fler! Tänk att vi snart  firar 13-årsjubileum!

Vi som driver Pensionat Söderåsen och bor här heter Frida och Stefan Svedrin. Vi har tre barn, Märta som är född 2007, August som är född 2009 och Greta som föddes 2011.

Vi flyttade hit till Allarp i januari 2010 och vi trivs fantastiskt bra. Hos oss bor även vår fina hund, den irländska settern Sune, och vår mysiga katt ”Jönsson”. Vi har även två dvärggetter som heter Kerstin och Majken och ett gäng härliga höns. Vi ser fram emot att få välkomna er till Pensionat Söderåsen!

Naturnära Boende – Naturens Bästa

Hållbarhet är en viktig ledstjärna i vår verksamhet. Sedan 2022 är vi certifierade som naturnära boende inom ramen för Naturturismföretagens kvalitetsmärkning Nature’s Best Sweden. 

“Hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.” En hållbar utveckling bygger på tre dimensioner: det sociala, miljön och ekonomin. Vårt hållbarhetsarbete innefattar alla dessa tre dimensioner.

 

Vår verksamhet

UPPLEV | UMGÅS | UTVECKLAS

UPPLEV

Upplev lugnet, den lantliga luften, den vackra solnedgången över Söderåsen… Upplev vandring i nationalparken, en cykeltur på slingrande småvägar, paddling på Rönneå, en picnic i en glänta, dopp i en badsjö eller en magisk solnegång över Söderåsen

 

Umgås Pensionat Söderåsen

UMGÅS

Få tid tillsammans, njut av gemenskap, skapa nya gemensamma minnen, laga mat, vandra, spela spel, njut av naturen, samlas kring elden, låt samtalen flöda… Här umgås ni ostört i rofyllda miljöer. 

 

UTVECKLAS

 Konferens, teambuilding, workshop, kurser, möten och sammankomster – här utvecklas ni tillsammans, fokus ligger helt på er inom gruppen! Vi hjälper er gärna planera er nästa sammankomst!